Miłośnicy kuchni świata nie muszą polegać wyłącznie na jedzeniu w restauracjach. Przy obecnej dostępności produktów dania międzynarodowe z powodzeniem można odtwarzać w domu. Przy komponowaniu idealnych smaków pomóc mogą gotowe sosy. Jednym z nich jest nasz Cremajo. Majonez Cremajo, dostępny w wersjach np. z czosnkiem, chilli i curry, to doskonały sposób na wprowadzenie egzotycznych nut do codziennych potraw. W tym artykule dowiesz się, jak wykorzystać te smaki w daniach kuchni międzynarodowej.
Blog
Coraz więcej rodziców zwraca uwagę na zdrową i zrównoważoną dietę swoich pociech. Majonez wegański może być doskonałym dodatkiem do potraw dla dzieci, szczególnie dla tych, które mają alergie pokarmowe lub nie chcą jeść produktów zwierzęcych. W artykule przedstawiamy korzyści płynące z wprowadzenia tego produktu do diety dzieci oraz podpowiadamy, jak go stosować w daniach i przekąskach dla maluchów.
Krem majonezowy to produkt, który często kojarzony jest jedynie z dodatkiem do kanapek czy sałatek. Tymczasem ten wszechstronny składnik może być wykorzystany w wielu innych przepisach, dodając smaku i kremowej konsystencji każdej potrawie. Jak można go wykorzystać w swojej kuchni? W niniejszym artykule przedstawiamy kilka nieoczywistych zastosowań kremu majonezowego Cremajo.
Na fali zainteresowania zdrowym trybem życia coraz więcej osób poszukuje ekologicznych zamienników tradycyjnych produktów spożywczych. Wydawać by się mogło, że utrudnione zadanie w tym zakresie mają weganie. Okazuje się jednak, że rynek gastronomiczny w Polsce oferuje wiele alternatyw również dla nich. Wśród nich warto wymienić markę Cremajo, która dostarcza weganom wysokiej jakości sosy i majonezy.
Majonez to dodatek do wielu potraw i przekąsek. Nie wszyscy jednak mogą spożywać produkt w tradycyjnej wersji. Przykładem takich osób są diabetycy. Ci powinni stawiać na zdrowszą wersję tradycyjnego sosu, jaką jest np. majonez Cremajo. Dlaczego to właśnie ten produkt warto włączyć do diety cukrzycowej w alternatywie dla tradycyjnego majonezu? Na to pytanie odpowiadamy poniżej.
Osoby na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej nie muszą rezygnować z jedzenia burgerów. Roślinne zamienniki mięsa sprawiają, że dania te również mogą dobrze smakować i wyglądać. Tym, co w dużej mierze decyduje o ich jakości, jest jednak odpowiednia kompozycja przypraw oraz sosów. Jednym z nich jest majonez wegański Cremajo, który nadaje potrawie wyjątkowego charakteru. W niniejszym artykule przyjrzymy się bliżej temu produktowi i dowiemy się, co sprawia, że jest on tak ceniony przez wegan.
Wprowadzenie do zdrowego stylu życia od najmłodszych lat stanowi kluczowy element w kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych. Jak przekonywać dzieci do zdrowych produktów, by nie zniechęcić ich na starcie? W naszym dzisiejszym wpisie przedstawiamy kilka kluczowych wskazówek. Zapraszamy do lektury!
Zdrowotne właściwości wegańskiego majonezu light to temat, który w ostatnich latach zyskał dużą popularność. Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę z korzyści płynących z diety opartej na roślinach, a także dba o zdrowie i kontroluje ilość spożywanych kalorii. Właśnie dlatego warto przyjrzeć się bliżej majonezowi odtłuszczonemu – produktowi, który może stać się doskonałą alternatywą dla tradycyjnego sosu. Zapraszamy do lektury!