Półki sklepowe pełne są słoików z majonezami różnych firm. Majonez to zimny sos wyprodukowany na bazie jajek i oleju, bez którego niektórzy nie wyobrażają sobie ulubionych potraw. Można go stosować do wielu popularnych dań – jajek, kanapek, sałatek i frytek. Ponieważ wszystkie słoiki z tym smacznym dodatkiem wyglądają podobnie, klienci zwykle dokonują wyboru, sugerując się znaną nazwą firmy. A to nie zawsze jest dobra decyzja. Jak w najprostszy sposób poznać najlepszy majonez?
Blog
Majonez to niezastąpiony dodatek do sałatek, kanapek czy dań z grilla. Świetnie podkręca smaki domowych potraw, a dzięki obniżonej zawartości tłuszczu czy zastosowaniu roślinnych zamienników tradycyjnych jaj jest bezpieczny dla zdrowia.
Produkty wegańskie cieszą się rosnącą popularnością. Ma to związek z większą świadomością ryzyka związanego z niezdrowym odżywianiem oraz chęcią zmiany jadłospisu na bardziej korzystny dla zdrowia. Wszystkim, którzy kochają wyraziste smaki oraz chcą urozmaicić codziennie przygotowywane posiłki, prezentujemy wegański, niskokaloryczny i zdrowy majonez Cremajo Hot Chilli, którego smak w niczym nie odbiega od smaku majonezu tradycyjnego.
Będąc na diecie lub dbając o utrzymanie szczupłej sylwetki, musimy kontrolować liczbę spożywanych kalorii. Niezbędna jest eliminacja z codziennego menu produktów wysokokalorycznych, które powodują szybkie przybieranie na wadze. Są one zakazane w przypadku osób z tendencją do tycia, schorzeniami układu krążenia i zaburzeniami w pracy organizmu, które skutkują szybkim przybieraniem ma wadze. Dowiedz się, jaki majonez nie jest zakazany dla osób dbających o linię.
Dieta wegańska polega na całkowitym wykluczeniu z jadłospisu nie tylko mięsa, ale również żywności pochodzenia zwierzęcego, a więc m.in. jajek. Smutna to wiadomość dla miłośników majonezu, gdyż kluczowym składnikiem tego specyficznego sosu są właśnie jajka. Czy to oznacza, że weganie muszą zrezygnować z majonezu? Otóż nie! Weganie mogą jeść majonez, ale wegański. Czym jest wegański majonez i czy jest w stanie zastąpić tradycyjny?
Kochani‼️ Zapraszamy na kolejny odcinek kulinarnych podróży pt. Smaki Kujaw i Pomorza.
Na dobry początek wakacji serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału o wyprawie historyczno-kulinarnej z cyklu Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 2 - ODC.19 - Sielanka w sąsiedztwie puszczy.
Majonez to doskonały dodatek nie tylko do jajek czy klasycznych sałatek jarzynowych. Tak naprawdę można wykorzystać go na wiele sposobów i dodawać do różnorakich dań. Poznaj kilka naszych smacznych propozycji z Starck’s Cremajo w roli głównej. Jest to majonez bez jajek, który smakuje jak prawdziwy. Można go używać w celu wzbogacenia smaku kanapek czy sałatek, ale również jako bazowy składnik smacznych past czy sosów.